Wat kost een Doula?

Vorige week, kreeg ik deze vraag.

“Ik wil u als Doula maar kan ik het mij financieel niet permitteren. En trouwens wat kan ik juist verwachten van jou?”

Wat een Doula juist is weten de meesten onder jullie ook al. 
Toch krijg ik geregeld de vraag…”Waar ligt het verschil tussen een vroedvrouw en een doula en waarom zou ik voor een doula betalen?”
De beste manier om daar een antwoord op te krijgen is om het zelf eens uit te testen. Want in welke mate het kiezen van een doula een goede investering is, blijkt voornamelijk in de praktijk.

But if you don’t try, you’ll never know!

Tot nu toe kan ik me heel gelukkig prijzen.Mijn koppels zijn één voor één uiterst tevreden over hun beslissing om mij als Doula en vertrouwenspersoon te hebben ingeschakeld. Dit zowel tijdens de zwangerschap, bevalling als kraamperiode. Professionele begeleiding kunnen jullie zowel door een zelfstandige vroedvrouw als door mij krijgen. Onze aanpak is wel helemaal anders, de manier waarop we tewerk gaan is niet te vergelijken. Eigenlijk is een combinatie van beiden ideaal. Tot mijn grote spijt wachten mama’s soms veel te lang voor ze met mij contact opnemen, met als gevolg dat ik ze moet doorsturen mits ik ondertussen al helemaal volgeboekt ben.

Rond 34 weken, wordt de angst om te bevallen met de dag groter. Ze slaan in paniek en nemen uiteindelijk toch de beslissing om mij te contacteren. It’s never to late, maar…zou ik toevallig nog een gaatje vrij hebben, heb ik maar 6 weken, in de beste gevallen, om jullie alsnog voor te bereiden op de bevalling en op het ouderschap. Veel tijd krijgen we niet om elkaar door en door te leren kennen. Het wordt dus voor mij heel erg moeilijk om me perfect op jullie af te stemmen en mezelf aan te passen. In amper 6 weken tijd moet ik alles inhalen…Het geboorteplan moet uitgebreid besproken worden en in tegenstelling tot wat de meesten zouden kunnen denken, zijn er zoveel verschillende opties dat we daar zeker een tweetal uurtjes mee bezig zijn.

Een stevige fundering zal ervoor zorgen dat uw bevalling vlot zal verlopen en dat jullie als kersverse ouders een behoorlijke basis meekrijgen om voor een pasgeboren kindje te kunnen zorgen. Daar kruipt uiteraard ook heel wat tijd in.
Tussen 37 en 42 weken blijf ik “Stand-By”. Dit wil zeggen dat ik steeds in de buurt blijf, klaar om bij te springen moest ik door één van jullie dringend opgeroepen worden. Dit zowel in de week als in het weekend, dag en nacht…Daar hangt natuurlijk een prijsje aan. Dan spreek ik nog niet over de foto’s die ik tijdens en net na de bevalling neem. Die moeten op hun beurt nog bewerkt worden en daar steek ik weer gemakkelijk 3 uur in… Die beelden zullen jullie voor eeuwig kunnen koesteren en zijn net als uw baby van onschatbare waarde!

Voor jouw investering van 750€ krijg je dus heel veel terug. Het gaat hier over een periode van een jaar! 

Een persoonlijke begeleiding die perfect op jullie afgestemd is. Continue ondersteuning zowel op emotioneel als fysiek vlak tijdens de gehele duur van de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Hoe vroeger jullie erbij zijn, hoe beter. Want 10% vroegboekkorting is altijd mooi meegenomen en het bedrag kan ook maandelijks afbetaald worden! Daarbij krijgen jullie als rechthebbende ouder tot 150€ terugbetaling moesten jullie bij De Voorzorg, Partena of VNZ aangesloten zijn.

Een prachtige investering voor een unieke periode en bijzondere dag in uw leven.