wat is een doula

WAT IS EEN DOULA…

Een doula is de perfecte aanvulling op de begeleiding van het medisch team.

Samen zorgen we voor het welzijn van het koppel en hun pasgeboren baby.

En laat dit nu juist onze passie en missie zijn!

LAAT ONS KENNISMAKEN

Niets nieuw

EEN DOULA

Vrouwen bevallen al eeuwig in de aanwezigheid van andere ervaren vrouwen. Dit komt omdat ze beter kunnen aanvoelen wat een barende vrouw nodig heeft.

ONTDEK HET AANBOD

Een doula begeleidt je naar…

EEN VLOTTE BEVALLING

Door de aanwezigheid van een Doula bij de geboorte wordt de mama-to-be op zo’n manier ondersteund dat zij haar eigen krachten ontdekt, groeit in zelfvertrouwen en ook beter naar haar lichaam luistert, waardoor de kans op een natuurlijke bevalling drastisch verhoogt.

LAAT ONS KENNISMAKEN

Bevalling & kraamperiode

GOED BEGONNEN IS
HALF GEWONNEN

Hoe jij jouw bevalling beleeft, is heel belangrijk voor het verdere verloop van de kraamperiode. Hoe meer je als mama het gevoel hebt dat je het gedaan hebt op jouw manier, hoe meer het je een boost geeft om de kraamtijd aan te gaan.

Wat is het verschil?

DOULA & VROEDVROUW

De meeste koppels, vooral als ze hun eerste kindje verwachten, rekenen op de aanwezigheid en ondersteuning van de vroedvrouw tijdens een groot deel van de arbeid en bevalling. Spijtig genoeg is dit voor vroedvrouwen niet altijd haalbaar. Als vroedvrouw hebben ze enorm veel verantwoordelijkheden, ze moeten ervoor zorgen dat ALLE mama’s en baby’s het goed doen op medisch en emotioneel vlak. Vroedvrouwen willen vaak niets liever dan die continue ondersteuning bieden maar krijgen spijtig genoeg vaak de kans niet om elke koppel gedurende het gehele geboorteproces bij te staan. Daarom neem ik een deel van deze functie over, het NIET-medisch gedeelte uiteraard

Een doula richt zich op het…

SCHEPPEN VAN EEN
ONVERGETELIJKE ERVARING

Een doula is er niet alleen voor de mama-in-spe, maar zeker ook voor haar partner. Zij biedt emotionele ondersteuning tijdens de bijzondere, spannende en vermoeiende uren rondom de geboorte. De nadruk ligt op het geruststellen, aanmoedigen, pijnverlichten en comfort bieden aan de aanstaande ouders.

LAAT ONS VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Stuur vandaag nog jouw aanvraag via het invulformulier
of bel op +32 475 97 21 21 zodat we
vrijblijvend kunnen kennismaken.

DOE HIER JE AANVRAAG
+32 475 97 21 21